Mine erfaringer med robotgulvvaskeren iRobot braava 390t – Anmeldelse

Rengøring af lejligheder med robotgulvvaskeren Irobot braava 390t

Rengøring af lejligheder med robotgulvvaskeren Irobot braava 390t

Rengøring af lejligheder med robotgulvvaskeren Irobot braava 390t - Jeg har prøvet robotgulvvaskeren Irobot braava 390t. I det her indlæg kan du læse, hvordan det er gået.

Mine erfaringer med robotgulvvaskeren iRobot braava 390t – Anmeldelse

Af

|

Udgivet for 5 år siden

|

Produkttests

Irobot braava 390t er en mobbe/gulvvaskerrobot, som kan ”vaske” og tørre hårde gulve. Det vil sige trægulve, flisegulve mv. Jeg har prøvet den i en måned, og i dette indlæg deler jeg mine erfaringer.


Indlægget er lavet i samarbejde med Roboteksperten.dk.


Før/efter billede på badeværelset

Med kun 3 knapper er iRobot braava 390t yderst nem at betjene.


Jeg har prøvet den ud fra to præmisser. Henholdsvis i mit hjem, hvor jeg har træ- og flisegulve, og så har jeg prøvet den i relation til mine udlejningslejligheder (link ejendomsinvestering), som typisk er med trægulve. I udlejningsregi er den brugt i forbindelse med fraflytninger samt istandsættelse og afsluttende rengøring.


Sådan fungerer den

Det er meget enkelt. Der er to typer af genanvendelige klude med til iRobot braava 390t. Én til at vaske gulve og én til at tørre gulve af. Kludene monteres på to forskellige monteringsenheder. Monteringsenhederne er meget ens, men den til vask har en lille vandbeholder tilknyttet, som sørger for at holde kluden fugtig hele tiden.


Klude til iRobot braava 390t.

De to typer af klude monteres på de to forskellige monteringsenheder. Den kan også bruge engangsklude.


Modsat den konventionelle robotstøvsuger er iRobot braava 390t ikke beregnet til at fungere 100% autonomt. Du skal med andre ord manuelt tage den ud af ladestationen, sætte klude på og placere den gulvet, hvorefter du skal starte den med et enkelt tryk på en knap. Når kludene er beskidte, skal de udskiftes eller vaskes osv.


Irobot braava 390t ladestation

Ladestation med iRobot braava 390 monteret (lodret). På billedet kan grillbotten også ses, som jeg også har lavet en anmeldelse af.


En kørende, lydløs klud

At kalde det en gulvvasker er nok en tilnærmelse i min verden. Den har ikke nogen beholder, hvor den kan opsamle beskidt vand. Den tørrer med andre ord gulvet af med en våd microfiberklud. Den kan nok bedst sammenlignes med en kørende klud, som tørrer gulvet af. Resultatet er dog fint, og det bedste er, at den stort set ikke siger en lyd og derfor sagtens kan køre, mens du er hjemme!


Der er en ekstern navigationslaser med, som fungerer som en GPS. Jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig bruger den. Rummene, jeg har brugt iRobot braava 390 i, er relativt simple og firkantede, og der har den kunne komme nogenlunde rundt. Jeg synes, det bliver besværligt at skulle flytte den med fra rum til rum sammen med robotten, hvor den skal placeres, så den kan ”se” hele rummet.


GPS-enheden til iRobot braava 390t

Hvis det er lidt mere komplekse rum, hvor der er kroge mv., så giver det udfordringer at få dækket det hele. Det ser jeg som et stort problem. Jeg savner en funktion, hvor jeg bare kan sætte den til at køre i eksempelvis en time, som jeg kan med grillrobotten. Problemet er, at den lige pludselig tror, at den er færdig, selvom den reelt ikke er det. Jeg synes, at den ofte mangler et område, en krog eller en åben dør.


To forskellige køreindstillinger

Der er to modes på iRobot braava 390t alt efter, om den kører som gulvvasker eller bare med en tør microfiberklud. Forskellen er, at i gulvvaske-mode kører den frem og tilbage henover det samme område, hvorimod den kører lige frem og først vender, når den møder en forhindring i feje-mode. Du kan se forskellen i videoen herunder.I videoen har jeg testet den i feje-mode med en våd klud på mine fliser i garagen for at se, hvordan den dækker rummet. Det virker fint. Det største problem er, at den kun kan dække 33 kvadratmeter, når den kører i gulvaske-mode, fordi den kører over det samme areal flere gange. I feje-mode kan den klare næsten 100 kvadratmeter.


Tynde tæpper volder problemer

Mit koskind-tæppe i stuen giver lidt udfordringer. En gang imellem folder tæppet, og så bakker den rundt på det, men det sker også, at den ender oppe på tæppet. Det er et meget tyndt tæppe, hvor den har svært ved at registrere forhøjningen eller den modstand, som tæppekanten giver. Ofte finder den selv ud igen, og på almindelige gulvtæpper tror jeg ikke, at det er noget problem.Er jeg glad for den?

Ja, det er jeg sådan set. Den løser opgaven, og det ser i hvert fald renere og pænere ud ud. Det er særligt i min garage, at jeg bruger den, fordi jeg har fliser, som bliver beskidte, når jeg går rundt med udendørs sko.


Gulvet i min garage, der er ved at blive vasket af iRobot braava 390t

Først kører robotstøvsugeren en tur, og så får den her lov til at køre bagefter. iRobot braava 390t kan naturligvis ikke rengøre meget beskidte gulve, men alt i alt er den faktisk bedre, end hvad jeg regnede med. Den er rigtig god til dagligdagsrengøring.


Beskidt klud på iRobot braava 390t

Snavs fra gulvet opsamlet på en microfiberklud.


Rengørings af udlejningslejligheder

Jeg har også brugt den i forbindelse med rengøring af mine lejligheder. Det største problem er, at den skal bruge så meget tid og ikke kan dække særlig meget. Jeg lader den op hjemmefra, tager den med og så får den love at køre sammen med de andre robotter, mens jeg selv laver andre rengøringsopgaver .


Jeg overvejer at anskaffe mig en til for hurtigere at kunne ordne lejligheder. Som nævnt er den største hæmsko det lille gulvareal den kan dække, inden den løber tør for batteri, samt den manuelle håndtering, som følger med.


Min vej til Økonomisk uafhængighed - status per 1. marts 2022

FIRE

76%

EJENDOMME: 19 LEJEMÅl
AKTIER: 250.267,00 kr.
CROWDLENING: 94.456,00 kr.

35.500,00 kr.

overskud fra investeringer

marts 2022

35.500,00 kr.

Der er 3 år, 4 måneder og 28 dage til jeg er økonomisk uafhængig (som 40-årig)

Sådan investerer du i billige ejendomme

Jeg har lavet et +12 timers videokursus som gennemgår ALT, hvad jeg ved og har lært om ejendomsinvestering.