Skrevet af Casper Schneidereit . Udgivet for i kategorien ejendomsinvestering. Kan indeholde sponserede links.

Ejendomsskat (grundskyld) og ejendomsværdiskat i forhold til ejendomsudlejning

Vil du lære at investere i ejendomme og lejligheder til udlejning?
Jeg har lavet et +10 timers online kursus i ejendomsinvestering!
» Læs mere her og få adgang til flere GRATIS lektioner her.
Kurset koster kr 2.500 ex moms, og du kan se det ligeså mange gange, du ønsker.

Som boligejer betaler du i dag to forskellige skatter af den ejendom, du ejer. Det drejer sig om henholdsvis ejendomsværdiskat og ejendomsskat (også kendt som grundskyld). Ejendomsværdiskat betales til staten direkte gennem din skatteopkrævning, og ejendomsskat betales særskilt til kommunen. Skatterne fastsættes ud fra de offentlige vurderinger af den konkrete ejendom, men selve fastsættelsen vil jeg ikke komme nærmere ind på her.

Du skal ikke betale ejendomsværdiskat af udlejningsboliger
Ejendomsværdiskat fra salgsopstilling

For dig der ønsker at købe en bolig med henblik på udlejning er ejendomværdiskatten særlig interessant. Du skal nemlig ikke betale ejendomsværdiskat af ejendomme, som du ikke selv har bopælsrådighed over – og det gælder jo blandt andet for hus og lejligheder, som der købes med henblik på udlejning.

På boligportalerne og i langt de fleste salgsopstillinger er der et beløb kaldet ejerudgifter. Det er en opsummering af de omkostninger, der typisk er ved at eje den konkrete bolig. Ejerudgifter dækker blandt andet over ejendomsskatter, rottebekæmpelse, bidrag til ejerforening m.v. Det betyder dermed også, at du skal rense ejerudgifterne for omkostningen til ejendomsværdiskat inden du laver din rentabilitetsberegning.

Jeg har efterhånden set en del beregninger, hvor der ikke er taget højde for dette. Husk derfor at du ikke skal betale ejendomsværdiskat af boliger, som du IKKE selv har rådighed over!

Tak til startpakke.com/samlelaan/ der har støttet udarbejdelsen af dette indlæg.

Stil et spørgsmål eller skriv en kommentar herunder   |   Vi støtter