Stor guide - Her finder du udlejningsejendomme til salg

Sådan finder du investeringsejendomme til salg - Kæmpe guide

Af

|

Udgivet for 2 år siden

|

Ejendomsinvestering
Erhvervsejendomme til salg
Søgning på Ejendomstorvet.dk

Herunder følger en oversigt over de steder og portaler, hvor jeg plejer at lede efter nye, interessante ejendomme til salg.


Boligportalerne Boliga og Boligsiden

Boliga og Boligsiden er de to store boligsider i Danmark. Boligsiden er ejet af en række ejendomsmæglerkæder og Boliga er en uafhængig, selvstændig virksomhed. Der er generelt et stort overlap af boligere, men der er også boligere, som af den ene eller anden grund kun finde på den ene boligportal. Boligsiden tillader eksempelvis kun boligere som annonceres gennem en mægler eller boligadvokat, og har derfor ikke boligere fra Selvsalg.dk på. Herudover har Boliga også boligere fra en række byggevirksomheder. Boliga er altså den portal som umiddelbart dækker markedet bedst, men jeg følger alligevel med på begge.


Køberkartoteker hos mæglerne

De fleste ejendomsmæglere har et køberkartotek, hvor potentielle købere har mulighed for at blive skrevet op. Kontakt dine lokale mæglere og beskriv, hvad du kigger efter. Du vil typisk blive kontaktet inden et potentielt emne bliver annonceret offentligt, hvilket betyder, du kan lukke en handel inden det nogensinde kommer rigtig til salg.


Er du i tvivl om hvilke mæglere, som er findes i din kommune, så lav en søgning på eksempelvis Boligsiden for hele kommunen og skriv de forskellige mæglere ned. Så ved du, hvem du skal kontakte.


Tvangsauktioner

Der er flere sider, som sammenfatter tvangsauktioner i Danmark. Igen omfavner de hver i sær ikke alle tvangsauktioner, så det er stadigvæk vigtigt, at du løbende følger med på de enkelte sider. Det drejer sig om:Ejendomstorvet og Lokalebasen - Erhvervsejendomme

Ejendomstorvet er en portal, som samler erhvervsejendomme fra en række mæglere. De omfatter alt lige fra kontor, lager, byggegrunde, produktion og boligejendomme. Lokalebasen beskæftiger sig primært med at matche lejere og lokaler, men har også en side med køb og salg af ejendomme

Landbrugssiden - Landbrugsejendomme

Landbrugssiden har, som navnet antyder, specialiseret sig i køb og salg af landbrug. Det er ikke en side jeg personligt kigger på, men for helhedens skyld, har jeg alligevel inddraget den i oversigten.


Banker og realkreditinstitutter

Når en ejendom kommer på tvangsauktion, møder panthavere typisk op for at forsvare deres pant. De er interesseret i at få det største mulige bud på ejendommen og byder derfor også selv (for netop at forsvare deres pant). Det er ikke unormalt, at både en bank eller et realkreditinstitut ender med faktisk at vinde disse tvangsauktioner og bliver dermed de nye ejere. Alt efter den konkrete situation, kan de så hyre et ejendomsadministrationsselskab til at varetage driften, og ellers forsøge at afhænde ejendommen igen på kontrollerede vilkår. Det er typisk bank/realkreditsinstituttets egne kunder (med lignende engagement), der får tilbudt disse - så kan den nemlig også sælges med finansiering.


Saxis - Virksomhedsmægler

Saxis er portal der formidler virksomheder til salg. Her er også en del forskellige ejendomme både med og uden lejere.


Erhvervsmæglere

De fleste mæglerkæder har forskellige erhvervscentre eller butikker, som håndterer salg af erhvervsejendomme. Det kan være industri, lager og kontorbygninger, men også boligejendomme helt ned til 2 lejemål, bliver annonceret her. Mange af disse kommer automatisk på Ejendomstorvet, men det er ikke nødvendigvis gældende for alle


Annoncere proaktivt på Facebook

Du kan selv række ud efter potentielle sælgere inden de selv har taget første skridt. Facebook er et godt medie, hvor du proaktivt kan annoncere efter potentielle ejendomme. Sælger har mulighed for at spare omkostninger til salær og dermed kan en ejendom handles billigere uden det påvirker slutprovenuet. En handel skal naturligvis stadigvæk styres og faciliteters, og der skal udarbejdes købskontrakter og indhentes dokumenter og meget mere. Disse ydelser kan sælger købe for omtrent 10.000 kr hos en boligadvokat (kig eventuelt på Selvsalg.dk)


Tips og tricks

Herunder følger et par tips og tricks til, hvordan du får mest mulig ud af den tid, du bruger på at søge ejendomme. Først og fremmest skal du være skarp på det du vil have og som er interessant for dig.


Brug 1 - 2 dage om ugen på at kigge på ejendomme

Du kan hurtigt bruge meget tid hver dag på at kigge på ejendomme, og jeg vil derfor anbefale, at begrænse det til 1 - 2 gange om ugen f.eks. mandag og torsdag (så har du mulighed for at ringe til mægler og sælger).


Sæt email-notifikationer op, hvor det er muligt

Mange af ovenstående sider tilbyder en form for info-mail, når der kommer nye ejendomme, som matcher dine præferencer eller, hvis der er prisjusteringer på allerede kendte ejendomme. Det er en rigtig gode ide at sætte op. Alt efter din præferencer, kan der godt komme mange mails, så sørg for at få dem filtreret ud af din indbakke og ind i en specifik mappe, som du kan løbe igennem 1 - 2 gange om ugen.


Er der noget jeg har glemt?

Jeg håber mit indlæg har hjulpet dig videre i jagten efter interessante ejendomsinvesteringer. Mener du, at der er sider, jeg har glemt, så smid mig endelig en besked på Facebook, så vil jeg kigge på det hurtigst muligt.


Min vej til Økonomisk uafhængighed - status per 1. marts 2019

FIRE

55%

EJENDOMME: 14 LEJEMÅl
AKTIER: 145.354,00 kr.
CROWDLENDING: 2.438,00 kr.

27.345,00 kr.

overskud fra investeringer

marts 2019

27.345,00 kr.

Der er 9 år, 7 måneder og 15 dage til jeg er økonomisk uafhængig (som 42-årig)

Sådan investerer du i billige ejendomme

Jeg har lavet et +12 timers videokursus som gennemgår ALT, hvad jeg ved og har lært om ejendomsinvestering.