Mine erfaringer med Grillbot Gbu102 – Rens grillen med en robot

Grillbot Gbu102 - Rens grillen med en robot (automatisering)

Grillbot Gbu102 - Rens grillen med en robot (automatisering)

Grillbot Gbu102 - Rens grillen med en robot (automatisering) - I det her indlæg deler jeg mine erfaringer med Grillbot Gbu102. Jeg er rimelig tilfreds med den!

Mine erfaringer med Grillbot Gbu102 – Rens grillen med en robot

Af

|

Udgivet for 5 år siden

|

Produkttests

Da jeg oprindeligt fik idéen til at kigge nærmere på rengøringsrobotter, så var det med udgangspunkt i, at de skulle hjælpe mig i mit ejendomsfirma. Støvsugning, gulvvask og vinduespudsning i forbindelse med rengøring af lejemål. Da jeg så undersøgte markedet, fandt jeg ud af, at man også kunne få robot, som kunne rengøre ens grill!


Den er ikke helt i skabet i forhold til de andre rengøringsrobotter, da jeg i mit udlejningsregi ikke har en eneste grill, som skal rengøres. Det har jeg derimod privat, så jeg købte den alligevel, da jeg elsker at grille og hader at rengøre grillen bagefter. Med en pris på omkring 500 kr. blev jeg simpelthen nødt til at afprøve den.


Mit udgangspunkt er en almindelig kuglegrill

Jeg har en helt almindelig Weber kuglegrill, som kan købes i stort set alle byggemarkeder. Der er absolut intet fancy ved den. Hele indlægget tager derfor udgangspunkt i rengøring af denne type grill.


Udpakning og installation af grillrobotten

Grillrobotten er i plastik med messingbørster. Den virker rimelig solid.


Grillbot Gbu102 - Sådan ser den ud efter 10 ture

Sådan ser Grillbot Gbu102 ud efter 10 ture på grillristen.


Da jeg åbner kassen, kunne jeg høre, at der var noget, som ”rumlede” under et låg på selve grillrobotten. Jeg troede i første omgang, at der lå en ekstra messingbørste inde under dette. Jeg undrede mig dog over, at jeg skulle bruge værktøj til at få låget op. Da jeg får åbnet, er der ingen messingbørste, men til gengæld er der adgang til batteriet. Batteriet lå løst, men det var heldigvis nemt at sætte fast igen, og så forsvandt rumlen. Batteriet var sikkert blevet slået løst under forsendelsen.


Batteriet på Grillbot Gbu102

Batteriet sad ikke ordentligt fast, da jeg modtog Grillbot Gbu102..


Efter jeg havde fået den op ad kassen, var det bare at sætte strøm til, så batteriet kunne blive ladet op.


Sådan virker grillbotten

Meget enkelt. Der er en knap. Du trykker på den én gang, og så står der 10 i displayet. Det betyder, at den kører i 10 minutter. Trykker du to gange, står der 20 i displayet, og så kører den 20 minutter. Trykker du en tredje gang, ja, så kører den i 30 minutter, hvilket er det maksimale, du kan sætte den til. Herefter kører robotten rundt i bedste jumble-stil på grillresten. Det er de roterende messingbørster, som giver den fremdrift.


Sådan kører Grillbot på grillresten.

Den er ret voldsom. Det skal den være for at få skidtet af, så det er vigtigt, at man sætter låget på grillen, så den ikke hopper ud. Robotten kører herefter rundt i det antal minutter, den er indstillet til. Jeg har ikke oplevet, at den har siddet fast eller gået i stå. Den er stærk nok til at trække sig selv fri, og den har bevægelighed hele vejen rundt via de 3 rækker med messingbørster.


Se hvordan den kører og hør, hvor meget den larmer i videoen herunder:Som man kan høre, så larmer selve grillrobotten en smule, når den kører. Så det er ikke oplagt at sætte den i gang, når man sidder ude i haven.


Den fjerner meget skidt, men det bliver ikke som nyt

I mit setup virker den. Jeg testede den på en meget beskidt grillrist, der ikke havde været brugt i flere måneder. Grillristen så sådan her ud, inden jeg satte grillrobotten i gang:


Beskidt grillrest

Stadigvæk beskidt grillrest

Og sådan så den ud efter grillrobotten havde kørt en tur på den:


Ren grillrest

Ren grillrest

Den kommer naturligvis ikke ned under risten, men så kan man bare vende risten om og give den en tur til. Rengøringstiden bliver så en time, men det er ikke noget problem for mig. Det er blot at starte den, inden man skal bruge den, eller endnu bedre efter man er færdig med at grille. Robotten kan godt køre på en varm rist. Officielt kan den tåle temperaturer lige omkring 100 grader, og den advarer selv, hvis der bliver for varmt. Den skulle også have nemmere ved at rengøre grillristen, hvis den kommer på, mens der stadigvæk er lidt varme tilbage i grillen.


Herunder er et par teser, som jeg har forsøgt at efterprøve:


Sætter ”hårene” fra messingbørsterne sig fast i grillristen?

Det har jeg ikke oplevet. Nu har den kørt 10 gange på min rist, og jeg har ikke oplevet messinghår, som har sat sig fast i risten.


Bliver messingbørsterne hurtigt slidt ned?

Det er ikke mit indtryk. Jeg har haft den til at køre sammenlagt 300 minutter, og børsterne ser sådan her ud nu:


Messingbørster på grillbot.

Det er tydeligt, at den har været brugt, men der er til mange ture endnu. Messingbørsterne er i øvrigt reservedele, som kan skiftes.


Bliver risten renere, hvis robotten kører flere gange?

Når den har kørt en gang i 30 minutter, så har den fået taget stort set alt det, den kunne. Risten bliver ikke mere ren af, at den kører en omgang eller to til. Jeg har i hvert fald ikke kunne se nogen forskel.


Vil jeg bruge den i det daglige?

Helt klart ja! Hver eneste gang, grillen skal renses, så kommer den på.

Læs også mit indlæg om Neato Botvac D6 robotstøvsuger.


Dette indlæg er udarbejdet med støtte fra Kristian, der driver en oversigt med udbydere af kviklån.
Min vej til Økonomisk uafhængighed - status per 1. marts 2022

FIRE

76%

EJENDOMME: 19 LEJEMÅl
AKTIER: 250.267,00 kr.
CROWDLENING: 94.456,00 kr.

35.500,00 kr.

overskud fra investeringer

marts 2022

35.500,00 kr.

Der er 3 år, 4 måneder og 28 dage til jeg er økonomisk uafhængig (som 40-årig)

Sådan investerer du i billige ejendomme

Jeg har lavet et +12 timers videokursus som gennemgår ALT, hvad jeg ved og har lært om ejendomsinvestering.