Jeg har købt en villa til udlejning - Sådan gik maj 2021

Månedsrapport #40 (Maj 2021)

Månedsrapport #40 (Maj 2021)

Månedsrapport #40 (Maj 2021) - Der er sket meget i maj. Jeg har købt en villa, en lejlighed er blevet færdigrenoveret og vi er igang med nyt tag.

Jeg har købt en villa til udlejning - Sådan gik maj 2021

Af

|

Udgivet for 3 år siden

|

Månedsrapporter

Det er blevet tid til at se tilbage på maj måned. En måned hvor jeg igen har investeret i mere ejendom.


Sådan gik maj 2021

I videoen herunder fortæller jeg, hvordan maj 2021 er gået.Samlet indtægt på 87.015 kroner

Det har været en normal måned uden store, ekstraordinær indtægter.


17.560 kr. i indtægter fra blog, Youtube og onlinekurser.


53.455 kr. i lønindtægt.


16.000 kr. i fra ejendomsinvesteringer.


Alt i alt en likvid indtægt på 87.015 kr. I denne måned


Kælderrum er færdige

Jeg er blevet færdig med at renovere mine kælderrum, som jeg skrev om i sidste måned. De er malede, der er kommet fliser på gulvene, og der er blevet trukket strøm og internet derned. Jeg bruger ofte materialerester fra andre projekter til kælderrumsrenovering.


Renovering af kælderrum - næsten færdigt

Udskiftning af tag

Jeg bor i en beboelsesejendom med 6 ejerlejligheder, hvor jeg ejer 3 af ejerlejlighederne. På denne ejendom er vi gået i gang med at udskifte taget. Det er et stort projekt til cirka 1,2 millioner kr., og de første par uger er gået med at opsætte stillads med fuld overdækning. Det støjer og larmer en del, og håndværkerne er formentlig første færdige en gang i starten af august.


Nyt tag fotograferet med drone

Ejendommen set oppefra med den store stilladsoverdækning.


Nedtagning af taget

Teglsten nedtages


Tegning af nyt hus

Tidligere i år købte vi en helårsgrund med henblik på at bygge nyt hus til os selv. Vi har været i dialog med et par typehusvirksomheder, uden at der er kommet mere ud af det. Vi er i stedet gået i dialog med en arkitekt, der kommer til at tegne vores nye hus.


Som situationen er nu med galoperende materialepriser og knaphed på håndværkere, regner vi med, at der minimum går 2 år, før vi kommer til at bygge noget.


Ejendomsinvestering

Jeg ejer 17 ejerlejligheder, en villa og en byggegrund. Jeg bor selv i en ejerlejlighed og lejer resten ud.


Administrativt

Der er 5.000 kr. i restance, som der er rykket for. Den del tager Proper sig heldigvis godt af. En gang imellem får jeg en skrivelse fra en kommune, der vil have, at jeg godkender, hvis der flytter en ny beboer ind i et af mine lejemål, f.eks. hvis en lejer flytter sammen med en kæreste. Dem har jeg fået et par stykker af i denne måned.


Istandsættelse af ny ejerlejlighed

I april måned købte jeg en ny ejerlejlighed i Nykøbing F. På den lange bane skal den sælges igen, men i første omgang bliver den lejet ud. I maj er der brugt en del ressourcer på at male og fikse forskellige småting.


Stuen i den nye lejlighed

Det ene værelse i den nye lejlighed.


Toilet i ny lejlighed

Badeværelset i den nye lejlighed, hvor der er plads til vaskemaskine


Da jeg overtog lejligheden, annoncerede jeg den på de sociale medier. Der kom hele 47 henvendelser på den, så det var nemt at finde en lejer, der kunne flytte ind d. 1. juni.


Lejligheden er nu oppe og køre og bidrager positivt til driften af ejendomsselskabet.


Mange småreparationer

Der har været en del småreparationer rundt omkring i denne måned. Min vicevært og forskellige håndværkere har været ude ved 4 forskellige lejemål og håndtere forskellige problemer som tilkalkede armaturer og rør, toilet-problemer m.v.


Der er brugt ca. 4.000 kr. på vedligeholdelse denne måned.


Vandskade i et lejemål

I et lejemål blev det konstateret, at der var vandskade fra et skjult rør i køkkenet. Ejendomsforsikringen dækker omkostninger til bl.a. nyt gulv, men jeg koordinerer selv indsatsen med affugter, materialer, vicevært og lejer.


Vandskade i køkken.

Vandskaden i køkkenet


Årets generalforsamlinger i ejerforeningerne

Jeg deltager i alle de generalforsamlinger, jeg kan komme til, og forsøger også at tage bestyrelsesposter i de lidt større ejerforeninger. Dem har der været flere af i denne måned. Det giver mig noget indflydelse, men det er også en god måde at udvide mit netværk og på at opsnappe interessante ejerlejligheder, før de havner hos mægler og på det regulære marked.


Jeg har købt et hus

Huset er primært købt til udlejning til nær familie, men også fordi jeg tror på, at det langsigtet er en god forretning. Strategisk er jeg gået efter et hus med god beliggenhed, da omsættelighed er et vigtigt kriterie for mig. Det her hus ligger i Sundby, Nykøbing F., der er et populært boligområde for børnefamilier.


Nyt hus i Sundby, Nykøbing F.

Det nye hus, jeg har investeret i.


Det hus, jeg har købt, ligger rigtig godt, men trænger i den grad til modernisering. Jeg har givet 795.000 kr., men der skal investeres yderligere 150.000 - 200.000 kr. og flere hundrede arbejdstimer.


Huslejen bliver på 96.000 kr./år, og jeg forventer, at huset vil kunne sælges/vurderes til 1.300.000 – 1.500.000 kr. uden lejer, når det står færdigt. Overtagelse er d. 1. september, og lejer flytter ind d. 1. februar 2022. Det giver mig 5 måneder til istandsættelse hen over efteråret og vinter.


Andre ejendomsinvesteringer

Jeg har i denne måned investeret i Brassøvej, Aarhus hos The Many. Samlet har jeg knap 80.000 kr investeret hos The Many.


Det er endnu ikke blevet til nogen lån hos Kameo.


Aktier

Der har ingen aktiehandel været i maj måned. Jeg har samlet investeret 191.991 kr. i aktier.


Min vej til Økonomisk uafhængighed - status per 1. marts 2022

FIRE

76%

EJENDOMME: 19 LEJEMÅl
AKTIER: 250.267,00 kr.
CROWDLENING: 94.456,00 kr.

35.500,00 kr.

overskud fra investeringer

marts 2022

35.500,00 kr.

Der er 3 år, 4 måneder og 28 dage til jeg er økonomisk uafhængig (som 40-årig)

Sådan investerer du i billige ejendomme

Jeg har lavet et +12 timers videokursus som gennemgår ALT, hvad jeg ved og har lært om ejendomsinvestering.