Tjent 100.000 kroner - Sådan gik november 2020

Månedsrapport #35 (November 2020)

Månedsrapport #35 (November 2020)

Månedsrapport #35 (November 2020) - November var en fin måned med indtægter fra alle vertikaler. Læs hvordan jeg har tjent 100.000 kr her.

Tjent 100.000 kroner - Sådan gik november 2020

Af

|

Udgivet for 3 år siden

|

Månedsrapporter

Så er det blevet tid til at se på, hvordan november 2020 er forløbet ud fra et økonomisk synspunkt.


Sådan gik november 2020

I videoen herunder fortæller jeg, hvordan november er gået.


Samlet indkomst på 99.585,17 kroner

Domuspect er i månedens annoncør på bloggen. De har udviklet en app til at lave digitale ind- og udflytningssyn, som er ret god.


Så er der kommet kvartalsafregning fra et kursus hos GoLearn for 3 kvartal 2020. De indtægter udgør cirka 20% af denne måneds samlede indtægter på online kurser. Herudover har jeg været på kursus gennem Falck, hvilket betyder at min lønindkomst er lidt højere end normalt, da de dækker tabt arbejdsfortjeneste i kursusperioden.


Lønindkomst
Løn kr 59.630,41

Online aktiviteter
Bannerannoncering kr 5.000,00
Nyhedsbrev og blog kr 752,00
Affiliate marketing kr 463,12
Kursus i ejendomsinvestering kr 20.739,64
- kr 26.954,76 kr

Ejendomme
Kautionspræmie kr 8.000,00
Pensionsindbetaling kr 2.500,00
Løn kr 2.500,00
- kr 13.000,00

Kystredningskursus i Esbjerg

Jeg har været på et 5-dages kystredningskursus i Esbjerg. Det er på grund af mit arbejde som deltidsbrandmand hos Falck. Falck betaler ”tabt arbejdsfortjeneste” (dog maksimalt 200 kr/timen), så det har betydet, at min rene lønindtægt er lidt højere end, hvad den ellers plejer at være.


Kurset er i AMU-form, og jeg har kunne arbejde om aftenen på mit almindelige job, så jeg har ikke haft nogen lønnedgang. Det var nogle lange dage med arbejde fra 08:00 til 22:00.


Kystredningskursus i Esbjerg.


Jeg har købt babyudstyr for 27.500 kr

Min kæreste og jeg har været i Kære Børn i Nykøbing F . og købe babyudstyr for 27.500 kroner. Som jeg skrev i sidste måned, er min plan stadigvæk at lave en masse produkttests og få dækket en del af beløbet ind den vej. Processen bliver bare vendt rundt, hvor jeg nu købt udstyret selv, skriver produktanmeldelserne og finder så en annoncør, når indholdet er produceret og klart.


At handle lokalt...


Modtaget vugge med motor fra Moonboon

Moonboon har sendt en hængevugge med motor, som forhåbentlig betyder, at det bliver lidt nemmere at få babyen til at sove. Jeg glæder mig til at prøve den af - tak for den!


Vi skal have nyt tag og jeg har købt et loftrum

Jeg bor i de to øverste lejligheder i en ejendom med i alt 6 lejligheder. Lejlighederne er nu lagt sammen, og vi har haft ekstraordinær generalforsamling i ejerforeningen. Det er blevet besluttet, at vi skifter taget på ejendommen i 2021, og jeg har fået lov til at købe loftrummet og tilføje det til min lejlighed. Mit bud på 50.000 kroner blev accepteret.


Næste step er at få klarlagt præcist, hvordan loftrummet skal laves i forhold til ovenlysvinduer, materialer m.v. Min gode kollega Carl hos Compara hjælper med at lave tegninger og myndighedsbehandling.


Et styks loftsrum til 50.000 kr.


Nyt kontor til videoproduktion

Oprindeligt ville jeg have benyttet et rum ved siden af mine garager til videoproduktion. Det blev ikke som ønsket. Jeg har i stedet lejet et kontor centralt i Nykøbing F., til en fornuftig leje, hvor jeg har mit udstyr.


kontor på slotsbryggen

Nyt kontor på Slotsbryggen i Nykøbing F.


Ejendomsinvestering

Jeg har i dag 15 lejligheder, som jeg lejer ud. Herudover har jeg et garageanlæg og et sommerhus i Lalandia, som ligeledes bliver lejet ud.


Casper Schneidereit A/S

Casper Schneidereit A/S er mit ejendomsselskab, som ejer de ejerlejligheder, jeg udlejer.


Fogedretten, udsættelse og genudlejning

Jeg har haft et problem med en ressourcesvag lejer, som ikke haft midler til at betale husleje og som heller ikke har ville fraflytte frivilligt. Fogedretten blev aktivet, og sagen blev berammet til udsættelse i starten af november.


Jeg formoder, at denne lejer kender systemet rigtig godt, for lejeren fraflyttede aftenen før fogeden ville komme. Jeg nåede lige at trække sagen tilbage.


Lejemålet blev naturligvis ikke afleveret rengjort, men ellers i ok stand (det kunne have været meget være). Den ene dør var revet ud af karmen, fordi der var blevet smækket hårdt med den. Herudover var de store møbler blevet efterladt sandsynligvis fordi lejer ikke har kunne bære dem ned. Møblerne blev sat til storskrald og lejemålet blev rengjort.


Med til historien hører det, at denne lejer fulgte med i en forsømt portefølje af lejligheder, som jeg købte i sommeren 2020. Tidligere udlejer havde ikke udarbejdet indflytningsrapport, så jeg ville ikke have haft mulighed for at kræve lejemålet malet m.v.


Jeg annoncerede lejligheden på Facebook og alle boligportalerne, og fandt en ny lejer, der ønskede at flytte ind med det samme.


Omkostninger til advokat, påkrav, låsesmed (som ikke blev afmeldt), tabt husleje m.v. beløber sig på i alt 40.000 - 45.000 kroner. Så var der 20.000 kroner fra depositum og forudbetalt husleje, så reelt et tab på 20.000 - 25.000 kroner. Irriterende, men dejligt at det kapitel er lukket af og vi er videre herfra.


Garager

Køkken der er ved at blive rengjort i lejlighed forladt af lejer.


Budget og regnskab for 2021

Jeg har brugt noget tid på at klargøre til regnskab, som jeg gerne vil have startet op så hurtigt som muligt i det nye år. Der er blevet afstemt konti og meget mere. Jeg har ligeledes lagt budgettet for mit ejendomsselskab, som jeg kommer til at køre ret stringent. Der bliver formentlig ikke købt flere ejendomme, så det bliver først år uden en masse ekstraordinære omkostninger.


Jeg regner med et overskud på driften på 200.000 kroner (efter finansieringsomkostninger), hvor jeg har trukket 100.000 kroner ud til mig selv og installeret nyt køkken i en lejlighed.


I 2020 kommer jeg til at have meget mere fokus på driften af ejendomsselskabet, den bagvedliggende økonomi.


Garager er færdigrenoveret

Garageprojektet er endelig blevet færdigt. Projektet blev ændret lidt, og de er i stedet blev til opbevaring af bil, båd, motorcykel, cykler m.v.


Garager

Garager efter renovering.


Køkken installeret og lejlighed udlejet

Den lejlighed, jeg har haft brugt som kontor, er nu udlejet. Der er blevet installeret et køkken


Nyt køkken

Nyt køkken i ejerlejlighed.


Sommerhus i Lalandia

Der sker ikke det store. De tyske og svenske gæster mangler i den grad. Der har været en lejeindtægt på 902 kroner i november måned. Foruden den manglede lejeindtægt betaler jeg også selv for strøm til opvarmning. Forbrug betales normalt af gæster, men når der ingen gæster er, så er der heller ingen til at betale forbruget – og varmes op skal det uanset hvad.


I forbindelse med Black Friday er der solgt 3-4 ophold, som er booket hen over 2021. I december måneder forventes der en lejeindtægt på 3.702 kroner.


Aktier

I sidste måned fortalte jeg, at jeg havde købt SAS til 0,67 kroner. Den steg kraftigt nærmest i forlængelse af min video, og jeg solgte cirka halvdelen, da kursen kom over 1 kroner. Jeg har beholdt 4.000 aktier, da det udløser aktionærfordele hos SAS.


Så har jeg solgt 150 aktier i Novo Nordisk til kurs 426 kroner og efterfølgende genkøbt 125 aktier i kurs 410. Grunden til dette er, at jeg manglede lidt kapital til kommende PAL-skat (der jo afregnes årligt) og at jeg godt tør gamble på, at ISS kommer ud af den krise som de er i. Herudover har jeg investeret i ISS og TopDanmark.


Jeg har modtaget 1.400 kroner i udbytte fra Tryg.


Samlet er der 198.781,10 kroner i aktier.


Det var alt for denne gang.


Min vej til Økonomisk uafhængighed - status per 1. marts 2022

FIRE

76%

EJENDOMME: 19 LEJEMÅl
AKTIER: 250.267,00 kr.
CROWDLENING: 94.456,00 kr.

35.500,00 kr.

overskud fra investeringer

marts 2022

35.500,00 kr.

Der er 3 år, 4 måneder og 28 dage til jeg er økonomisk uafhængig (som 40-årig)

Sådan investerer du i billige ejendomme

Jeg har lavet et +12 timers videokursus som gennemgår ALT, hvad jeg ved og har lært om ejendomsinvestering.