Jeg er tilbage - Sådan gik resten af 2021

Statusrapport efter barsel 2021

Statusrapport efter barsel 2021

Statusrapport efter barsel 2021 - Efter 6 måneder uden opdateringer er det blevet tid til at se tilbage. Hvordan er resten af 2021 gået?

Jeg er tilbage - Sådan gik resten af 2021

Af

|

Udgivet for 3 år siden

|

Månedsrapporter

Så er det blevet tid til et økonomisk tilbageblik.


Sådan er det gået siden sidste opdatering

Se videoen herunder hvor jeg fortæller, hvordan det er gået i anden halvdel af 2021.Jeg fik en datter i marts, og det har betydet, at jeg har måtte nedtone arbejdet med denne blog. Dette er derfor en lidt speciel ”Månedsrapport”, da den skal indramme alt det, der er sket det sidste halve år.


Josephine

Josephine, 9 måneder


Indtægter i ”barselsperioden”

I denne rapport vil jeg ikke gå i detaljen med indtægten måned-for-måned, men alene opridse situationen:


• Arbejdsmæssigt har jeg påtaget mig flere opgaver. Herudover har jeg forhandlet lidt, så min forventede ”normale månedsløn” lander på cirka 57.500 kr./md. Det dækker mit almindelige fuldtidsarbejde samt det, som jeg modtager fra mit job som deltidsbrandmand og Forsvaret.


• Jeg har modtaget et mindre, ekstraordinært udbytte på 21.000 kr. fra min arbejdsplads, som jeg også er medejer af.


Kursussalget ligger på cirka 10.000 kr./md. Mit affiliate kursus hos GoLearn er taget offline, da den ændrede afregningsmodel betød, at der næsten ikke ville komme nogen indtægter.


• Der har været annonceindtægter på bloggen, men ikke i samme omfang som før. Der er et par annonceopgaver, hvor jeg mangler at levere. Når de er klaret, kan jeg igen sætte fokus på den del.


• Jeg har fået den sædvanlige kautionspræmie fra mit ejendomsselskab på cirka 7.000 kr./md. Herudover har jeg fået 46.208 kr. i løn fra mit ejendomsselskab i 2021. Det svarer sammenlagt til knap 10.000 kr/md for 2021.


• Jeg har fået cirka 10.000 kr. i VEU-godtgørelse.


• Jeg har ikke modtaget almindelige barselsdagpenge eller lignende.


• I 2021 har jeg tjent knap 900.000 kr. i løn og kautionspræmie. Det er desværre noget over topskattegrænsen, men jeg har haft brug for midlerne.


• Mine pensioner har haft et afkast på 30%. De har været kraftigt eksponeret mod aktiemarkedet. Lige nu har jeg 40% investeret og er kontant med de sidste 60%.


• Det har været et rigtig fint år, hvor jeg også kan glæde mig over, at min ejerlejlighedsportefølje er, som det meste andet fast ejendom, steget pænt i værdi.


Få adgang til mit komplette kursus i ejendomsinvestering - Kun 2.500 kr

Vil du lære at investere i ejendomme? Jeg har samlet al min viden i et 12 timers online kursus. Du får adgang til over 100 videolektioner som tager dig fra A-Z inden for ejendomsinvestering.
Læs mere her


Hvad er der sket siden juni?

Der er naturligvis sket en hel del:


Tagudskiftningen er blevet færdig

Taget på den ejendom, hvor jeg bor, er blevet skiftet. Loftrummet, der er lavet til en stor hems, mangler dog forsat at blive spartlet, få filt på og blive malet. Hvorfor det ikke er lavet endnu, kommer jeg tilbage til.


Nyt tag

Udskiftning af tag på ejendom med 6 ejerlejligheder. Det tog 3 måneder og kostede cirka 1 millioner kroner. Herudover er der brugt lidt over 200.000 kroner på ovenlysvinduer og udnyttelse af loftsrum.


Nyt badeværelse i lejemål

Et badeværelse hos en lejer er blevet totalistandsat. Det tog ca. 120 timer. Herudover viste det sig, at der også var et problem med afløbet i etageadskillelsen, så det skulle også skiftes. Tidligere på året brugte jeg ca. 50.000 kr. på at lave nyt køkken i et lejemål. Dette badeværelse har kostet ca. 55.000 kr. at lave. Forsikringen dækkede dog i alt 18.372,66 kr.


De relativt lave omkostninger til køkken og bad afspejler, at jeg selv har brugt mange timer på projekterne.


Nyt badeværelse

For at spare penge er der ikke flyttet på installationerne.


Jeg har købt et lille hus til udlejning

Jeg har købt et lille hus i Sundby, Nykøbing F. Det kostede 795.000 kr., består af 3 værelser, en stor stue, bryggers, køkken og en lille have. Huset er købt som et håndværkerprojekt. Beliggenheden er virkelig god, men det skal renoveres fra gulv til loft.


Nyt hus til udlejning

Dronefoto af det nye udlejningshus i Sundby, Nykøbing F.


Huse er ikke lige det, jeg normalt beskæftiger mig med, men det skyldes, at min søn, hans mor og søster manglede et sted og bo. De blev opsagt af deres daværende udlejer, fordi han ønskede at sælge det hus, de boede til leje i.Jeg overtog huset d. 1. september 2021, og det skulle gerne være indflytningsklart ultimo marts 2022.


Her i starten af januar er status at:


• Haven er blevet ryddet. Den var fuldstændig tilgroet. Der er opsat nyt hegn ind til den ene af naboerne.


• Taget er blevet udskiftet.


• Tapet, gamle døre, gamle radiatorer, gamle rør, ja alt det gamle er fjernet og smidt ud. Et lille tip: Gammelt jern og metal er i høj kurs lige nu. Jeg har fået knap 2.000 kr. for de gamle radiatorer, rør og hvidevarer ved at køre det til en ophugger i stedet for på genbrugspladsen. Det er lige så nemt at læse af ved ophuggeren som på genbrugspladsen.


• Al strøm er blevet lavet om og renoveret. Jeg har gået 3 dage sammen med elektrikeren og trukket kabler, fræset riller m.v. Der er kommet ny eltavle op, og der kommet i alt 40 spots i huset og 10 ved udhænget på taget.


• Der er g gravet strøm ned til skurret i baghaven og carporten i forhaven. Der er ligeledes lagt kabel ned til elbil-ladestander.


• Der er kommet helt nyt tag på huset. Huset består af en tilbygning med fladt tag belagt med tagpap. Herudover er der hovedhusets tag med 25 graders hældning og bølgeeternit. Der er lavet tagrender og nedløbsrør i zink.


• Vordingborg Køkkenet har tegnet det nye køkken til huset. Det bliver noget af det sidste, som vi sætter ind.


Nye el-installationer

Opsætning af nye el-installationer i køkkenet.


Tagudskiftning på fuglsangvej

Nye eternittag.


Nyt køkken.

Visualering af nyt køkken fra Vordingborg Køkkenet.


Vi er kommet langt, men der mangler stadigvæk meget.


Salg af ejerlejligheder

For at få frigjort noget kapital, ca. 1 million kr., har jeg undersøgt muligheden for at sælge min ejendomsportefølje i Korsør. Det er en ganske fin forretning, og jeg bruger stort set ikke noget tid på den. Det har været en lang proces, og det endte med 3 interesserede købere. De måtte dog alle trække sig igen, da de ikke kunne opnå en tilfredsstillende låneudmåling.


Jeg kommer ikke til at foretage yderligere salgsforsøg i 2022.


Strategi for 2022

Det store renoveringsprojekt skal afsluttes. Alle mine midler går lige nu til det. Herudover har jeg ingen planer om at opkøbe yderligere ejendom eller lave større investeringer. Det bliver helt normal, kedelig drift i det kommende år.


Lokalpolitik

I forlængelse af kommunalvalget 2021 annoncerede jeg, at jeg ville stille op næste gang, der var byrådsvalg i 2025. Der er længe til, men jeg kommer til at bruge en del energi og ressourcer på det projekt on/off i løbet af de næste par år.


Årsagen er først og fremmest at jeg har lyst til det, og at jeg mener, at jeg kan bidrage med en hel del gennem de erfaringer og kompetencer, jeg har tilegnet mig gennem tiden.


Selvom du ikke bor i Guldborgsund Kommune, så håber jeg alligevel, at du har lyst til at følge med på bl.a. Facebook.


Mit kommende politiske website. Det bliver lanceret i slutningen af Q1 2022 på Detvilcasper.dk

Min vej til Økonomisk uafhængighed - status per 1. marts 2022

FIRE

76%

EJENDOMME: 19 LEJEMÅl
AKTIER: 250.267,00 kr.
CROWDLENING: 94.456,00 kr.

35.500,00 kr.

overskud fra investeringer

marts 2022

35.500,00 kr.

Der er 3 år, 4 måneder og 28 dage til jeg er økonomisk uafhængig (som 40-årig)

Sådan investerer du i billige ejendomme

Jeg har lavet et +12 timers videokursus som gennemgår ALT, hvad jeg ved og har lært om ejendomsinvestering.