Udbytteaktier jeg vil købe til min nye portefølje i 2019

Nyt mål – 1,5 millioner kroner investeret i udbytteaktier

Nyt mål – 1,5 millioner kroner investeret i udbytteaktier

Nyt mål – 1,5 millioner kroner investeret i udbytteaktier - Jeg har et mål om at investere 1,5 million kroner i udbytteaktier. Læs mere om mit investeringsprojekt og se hvilke aktier, jeg investerer i.

Udbytteaktier jeg vil købe til min nye portefølje i 2019

Af

|

Udgivet for 6 år siden

|

Aktier

Som et led i min langsigtede strategi med at opbygge en portefølje af aktier, der kan skabe et stabilt og løbende afkast, er tidspunktet kommet til at kigge på udbytteaktier. De seneste 4 år er hovedparten af mine midler gået til at købe investeringslejligheder. Da jeg indfriede mit foreløbige mål om 10 lejligheder i foråret 2018, kan jeg nu fokusere på at udbygge et andet investeringsben.


Er du interesseret i passiv aktieinvestering?

» Prøv en gratis investeringsplan fra NORD investments, hvis du vil optimere din udbytteportefølje Det er gratis og uforpligtende.


2018 har hidtil ikke budt på de store bevægelser i mine aktieporteføljer

Som det fremgår af mine statusrapporter, er jeg for øjeblikket stort set ikke eksponeret mod aktiemarkedet. Hovedparten af de cirka 155.000 kr., jeg har øremærket til aktier, står kontant. Den primære grund til, at jeg trak mig ud af aktiemarkedet i starten af 2018, skyldes det høje niveau, og det er stadigvæk højt i dag. Jeg vil ikke røre ved mine nuværende porteføljer, og jeg vil heller ikke begynde at investere fra de kontantbeholdninger, jeg allerede har opbygget. Derfor bliver alle indkøb til denne portefølje købt for nye midler, som jeg tjener gennem mit ejendomsselskab, mine websites og mit daglige arbejde.


Mine mål med denne portefølje

Det er mine private, frie midler som jeg vil investere med, og mit indledende mål er at investere mindst 12 x 10.000 kr. over det næste år. Det vil sige, at jeg hver måned vil investere mindst 10.000 kr. i en ny aktie eller udbyttebetalende investeringsforening.


I bedste compliance stil har jeg opsat følgende rammer for mine langsigtede mål med denne portefølje:


  • Omkring 100 forskellige aktier og investeringsforeninger.
  • En samlet værdi på cirka 1,5 millioner kr.
  • En gennemsnitlig udbyttebetaling på 2% – 4% af porteføljeværdien.
  • En samlet payout ratio på ikke over 80%.

Tilbagesøgning af dobbeltbeskatning

Et element, som jeg har meget fokus på, er tid og administration, herunder dobbeltbeskatning i forhold til at skulle tilbagesøge udenlandsk udbytteskat. Det ønsker jeg at rode mindst muligt med, og den simple måde er blot at holde sig til lande med en udbyttebeskatning på 15 procent.


Hvilke udbytteaktier vil jeg købe?

Jeg vil ikke bruge meget tid på at gennemgå og cherry picke de aktier, jeg tror, er de helt rigtige. Der er en del lister med udbyttebetalende aktier, og til at starte med er der rigeligt med interessante muligheder at hente her. Fundamentet i denne portefølje bliver den store diversitet og spredning, hvorfor den enkelte aktie i sig selv ikke er så interessant.


Generelt synes jeg, at det er en god investeringsøvelse at inkorporere sit eget tidsforbrug som en udgift. Den tid, jeg bruger på læse om aktier, er tid, som jeg ellers kunne have solgt og tjent penge på eller brugt sammen med min familie.


Børnepenge og feriepenge bliver vekslet til aktier

Da jeg er selvstændig, kan jeg i højere grad styre min indtægt. Jeg er eksempelvis ikke tvunget til at indbetale til pension eller feriepenge, og jeg kan derfor bruge en del af de mider til dette projekt.


Da min kæreste og jeg i sin tid lagde grundstene til vores privatøkonomi og fandt ud af, hvor store faste omkostninger, vi ønskede, tog jeg ikke børnepenge med ind som en indtægt, og derfor er mit budget heller ikke afhængig af disse. En del af børnepengene går derfor også til at finansiere udbytteaktierne.


Resten tager jeg fra det beløb, som jeg udbetaler i løn til mig selv.


Lolland Bank bliver (næsten) min første aktie

Jeg har hidtil haft ”pligtaktier” i Lollands Bank. Er du kunde med 10 aktier, udløser det en række aktionærfordele. I 2017 udbetalte Lollands Bank et udbytte på 5 kr./aktie (25%) og året før et udbytte på 10 kr./aktie (50%). Kursen er dags dato 320 kr., så der er ikke tale om en højtydende udbytteaktie. Upåagtet af dette har jeg udvidet min investering til 40 aktier, som dermed får en samlet værdi på 13.200 kroner.


Data Værdi
Navn Lollands Bank
Antal 40 aktier
Kurs (d. 2/7-18) 326 kroner
Udbytte 2016 50% af overskuddet (10kr/aktie)
Udbytte 2017 25% af overskuddet (5kr/aktie)

Så mangler jeg blot ca. 110.000 kr. og 11 andre aktier, før første milepæl er i hus. Du kan se, hvordan det går med mine udbytteaktier her.


Min vej til Økonomisk uafhængighed - status per 1. marts 2022

FIRE

76%

EJENDOMME: 19 LEJEMÅl
AKTIER: 250.267,00 kr.
CROWDLENING: 94.456,00 kr.

35.500,00 kr.

overskud fra investeringer

marts 2022

35.500,00 kr.

Der er 3 år, 4 måneder og 28 dage til jeg er økonomisk uafhængig (som 40-årig)

Sådan investerer du i billige ejendomme

Jeg har lavet et +12 timers videokursus som gennemgår ALT, hvad jeg ved og har lært om ejendomsinvestering.