Bilvask med skumlanse - mine tips og tricks

Bilvask - Sådan vasker jeg mine biler

Bilvask - Sådan vasker jeg mine biler

Bilvask - Sådan vasker jeg mine biler - En skumlanse er uundværlig, når du vil vaske bil i hånden. Læs her hvorfor, jeg bruger skumlanse.

Bilvask med skumlanse - mine tips og tricks

Af

|

Udgivet for 2 år siden

|

Diverse

Som det nok er de fleste læsere af bloggen bekendt, så har jeg, synes jeg selv, en fornuftig interesse i biler og motorcykler. Jeg har tidligere kørt i en Honda Civic Type R FK2 med 310 hk, der fik skiftet intercooler og motorstyring, så den ydede ca. 370 hk. Det var et fantastisk køretøj, der kørte lige på præcist, som det så ud.


I dag kører jeg selv i en Ford Mustang 5.0 GT (6th generation) fra 2017. Det er en bil med 421 hk, sportsudstødning, V8 lyd, komfort, acceleration, godt anlæg og elendig brændstoføkonomi. Som supplement til denne har vi også en mere familieorienteret bil, nemlig en Peugeot 508 SW hybrid sport engineered med 360 hk. Den kan, når den bliver tanket op, køre knap 35 km/literen (mod mustangens 6 km/literen). Herudover ejer jeg en lille single cylinder KTM Duke 390cc. En letkørt motorcykel, der er perfekt til de små ture.


Ford Mustang

Ford Mustang 5.0 GT 6th generation.


508 Hybrid

Peugeot 508 hybrid sw sport engineered


KTM Duke 390cc

KTM Duke 390cc


Bilvask

Min interesse i biler forgrener sig også til, hvordan man plejer og holder dem. Herunder også bilvask og bilpleje. Jeg vasker altid min bil i hånden, da der endnu ikke er har fundet en vaskehal, som ikke laver synlige vaskeridser i lakken. Herudover holder jeg af at kunne trække et par timer ud og bruge det på noget simpelt, manuelt arbejde.


Som med alt andet bruger jeg en del tid og energi på at sætte mig ind i det, jeg laver. Det betyder også, at jeg efterhånden har investeret i og forsøgt mig med en del forskellige produkter og metoder. Herunder kan du læse om de tre ting, som jeg bruger hver gang, jeg vasker bil, og som er afgørende for slutresultatet.


Invester i en skumlanse

Med en skumlanse kan jeg lave en fuld iblødsætning af hele bilen. Jeg skyller først bilen i koldt vand for at få det værste snavs af. Efterfølgende blander jeg skumvæske i skumlansen og kobler den på min højtryksrenser. Så får hele bilen et hvidt skumdække. Jeg forsøger at ramme et blandingsforhold, som giver en skum, der bliver hængende på bilen et par minutter, hvorefter det begynder at glide af. Formålet er at få opløst så meget skidt og snavs som muligt uden jeg rører ved lakken med en vaskehånd el. lign. Efter 5-6 minutter skyller jeg bilen ren for skum.

Skumlanse 1

Lige efter påføring af skum fra skumlanse.


Skumlanse 2

Efter 3-4 minutter, hvor skummet er løbet delvist af.


Det er i øvrigt en billig Kärcher højtryksrenser, som jeg bruger med min skumlanse. Det fungerer fint.


Find den rigtige bilshampoo

Bilshampoo er ikke bare bilshampoo. Jeg har prøvet en del forskelligt, og jeg er meget glad for mærket Poorboy. Det er min erfaring, at særligt kalkindholdet i dit vaskevand er vigtigt for hvilken bilshampoo, du bør vælge. Derudover, så hold dig til det angivne blandingsforhold. Jeg benytter selv et gammelt decilitermål, når jeg blander bilshampoo i min vaskespand.


Aftørring

Noget, som mange glemmer, er selve aftøringen. Min Mustang er i højglans og sort lakeret. Det er tydeligt at se selv små kalkpletter. Jeg har derfor købt en masse microfiber håndklæder, så jeg hurtigt kan aftørre bilen, når den er vasket færdigt. På en varm sommerdag fordamper vandet rigtig hurtigt, og her skal man være effektiv, hvis man vil undgå kalkpletter på lakken.


Vil du i gang med selv at vaske bil i hånden, så vil jeg anbefale at få købt en højtryksrenser og en skumlænse inkl. skumvæske. Herudover bør du sætter dig ind i hvilken bilshampoo, der er den rigtige for dig, og selvfølgelig købe vaskespande og vaskehånd. Slutteligt vil jeg anbefale, at du køber min. 3 fiberhåndklæder, så du kan lave en hurtig og grundig aftørring.

Min vej til Økonomisk uafhængighed - status per 1. marts 2022

FIRE

76%

EJENDOMME: 19 LEJEMÅl
AKTIER: 250.267,00 kr.
CROWDLENING: 94.456,00 kr.

35.500,00 kr.

overskud fra investeringer

marts 2022

35.500,00 kr.

Der er 3 år, 4 måneder og 28 dage til jeg er økonomisk uafhængig (som 40-årig)

Sådan investerer du i billige ejendomme

Jeg har lavet et +12 timers videokursus som gennemgår ALT, hvad jeg ved og har lært om ejendomsinvestering.