Investering i IPO'er med Freedom24

Freedom24 investeringsplatform

Freedom24 investeringsplatform

Freedom24 investeringsplatform - Freedom 24 slår sig særligt op på den brede og nemme adgang til IPO’er.

Investering i IPO'er med Freedom24

Af

|

Udgivet for 2 år siden

|

Diverse

Freedom 24 er online investeringsplatform ejet af Freedom Holding Corp, der er et børsnoteret selskab med en markedsværdi på cirka 3,5 milliarder USD ultimo marts 2022. Stifter og majoritetsejer er Timur Turlov.


Betalt blogindlæg. Freedom24 har givet et økonomisk tilskud i forbindelsen med udarbejdelsen af dette blogindlæg.


Børsnoteringer (IPO'er)

Freedom 24 slår sig særligt op på den brede og nemme adgang til IPO’er. En IPO’er et engelsk udtryk for en børsnotering, hvor selskabets aktier bliver mangfoldiggjort på en børs.


Hvad er en IPO?

At investere i IPO’er er lidt ligesom at købe årgangsvine en primeur. Det betyder, at du køber en årgangsvin inden den er produceret færdig og frigivet. Selvom vinen ikke er produceret endnu handles den til en allerede fast pris. Er du heldig er høstudbyttet lavt og årgangen modtager samtidig gode vinanmeldelser. Det vil typisk betyde at prisen vil stige, når årgangen bliver frigivet. Er du derimod uheldig og det ikke er en god årgang, vil prisen falde efter frigivelse


På samme måde kan du i forbindelse med en børsnotering tilkendegive, at du gerne vil tegne aktier i et selskab til en aftalt udbudskurs inden de bliver tilgængelige på børsen. Er der stor interesse vil kursen på aktierne typisk stige samme dag, som de bliver frigivet. I forbindelse med meget populære børsnoteringer kan der sagtens være tale om 2-cifret stigning på første handelsdag.


En børsnotering kan blive overtegnet. Det vil sige, at der er flere, der vil købe aktier i selskabet end der er aktier til salg. Det er et godt tegn, for det betyder, at der er stor efterspørgsel på selskabets aktier, hvilket normalt vil betyde kursstigninger, når de bliver frigivet på børsen. Det har omvendt også den ulempe, at du ikke kan være sikker på, at få tildelt alle de aktier, som du har efterspurgt.


Mange gange er en børsnotering bakket op af en eller flere industrielle investorer, som tegner sig for pæn andel af selskabet. Det er typisk sådan, at dem der tegner sig for mest også er dem, der har mulighed for at sikre fleste aktier. På virkelig populære børsnoteringer er det ikke slet usædvanligt, at der slet ikke er aktier tilbage til de private investorer. De må altså vente med at købe sig ind i selskabet, når aktierne bliver frigivet på børsen.


Det er langtfra sikkert, at aktiekursen på et selskab stiger, når aktierne bliver frigivet. Det danske selskab Happy Helper A/S blev lanceret med en aktiekurs på 16 kr i 2019. Den har efterfølgende aldrig haft en lukkekurs over 15,22 kr, og i skrivende stund handles den til 3,00 kr. At investere gennem IPO’er er ingen garanti for at opnå en økonomisk gevinst.


Mange gange tegner den oprindelige ejerkreds af selskabet sig for stor del af IPO’en, hvorfor det reelt kun er en mindre del af selskabet, der bliver frigivet til salg. I den forbindelse er der typisk en lock-up periode på ejer-aktierne, så de først må sælges efter en periode. Det kan give et kursfald, når lock-up perioden nærmer sig, da der er en risiko for, at ejerne vil frigive og sælge en del af deres aktier.Freemdom24 reklame.


Hvis du vil investere i IPO’er, så er der en særlig risiko forbundet ved dette. Selskabets markedsværdi er netop ikke valideret via handel på en børs, men er estimeret af en række investeringsrådgiver. Baggrunden for estimatet kan findes i investeringsprospektet, som beskriver selskabets historik, indhold, aktiviteter og målsætning


Tilgængelige børsnoteringer på Freedom24

Da jeg besøgte Freedom 24 var der under aktuelle børsnoteringer nævnt følgende selskaber. Dp dynasty, Basis Technology, Homesmart og Turo. Det er mit gæt, at det formentlig er Freedom24, der faciliterer den egentlige børsnotering for disse selskaber.


Herudover var skiltet med Reddit, Starlink og TikTok som kommende, potentielle børsnoteringer.


Hvis du er interesseret i at læse mere om Freedom24 kan du besøgte websitet her. Den danske version er ikke specielt godt oversat, så jeg vil anbefale, at du bruger den engelske. Freedom24 er i øvrigt ikke berørt af sanktionerne mod Ukraine


Vil du handle kryptovalutaer?

Er du interesseret i at handle kryptovalutaer, så er det ikke muligt på Freedom24. Her kan du i stedet bruge Saxo Bank.

Min vej til Økonomisk uafhængighed - status per 1. marts 2022

FIRE

76%

EJENDOMME: 19 LEJEMÅl
AKTIER: 250.267,00 kr.
CROWDLENING: 94.456,00 kr.

35.500,00 kr.

overskud fra investeringer

marts 2022

35.500,00 kr.

Der er 3 år, 4 måneder og 28 dage til jeg er økonomisk uafhængig (som 40-årig)

Sådan investerer du i billige ejendomme

Jeg har lavet et +12 timers videokursus som gennemgår ALT, hvad jeg ved og har lært om ejendomsinvestering.