Erfaringer (som udlejer) med boligadministration

Boligadministration med Proper

Boligadministration med Proper

Boligadministration med Proper - Jeg benytter et dansk selskab til boligadministration ad mine lejemål. Læs mere om dem her

Erfaringer (som udlejer) med boligadministration

Af

|

Udgivet for 4 år siden

|

Ejendomsinvestering

Indledningsvis skal det nævnes, at Proper har betalt et mindre markedsføringsbidrag, som har gjort det muligt for mig at udarbejde dette blogindlæg.


Proper og boligadministration

Proper er en service, som grundlæggende håndterer økonomien mellem udlejer og lejer. Det vil sige, at Proper sørger for, at dine lejere betaler husleje, sender påmindelser, påkrav, regulerer leje mv. Det tager de 49 kr./md. pr. lejemål for.


I videoen herunder fortæller jeg mere om mit skifte til Proper:
Jeg stiftede bekendtskab med Proper i 2017 og har siden 2019 haft et lejemål til at køre som test. I 2020 skiftede jeg alle mine lejemål over til Proper. De laver som sådan ikke noget, som jeg ikke også selv kan lave. De sparer mig til gengæld for tid, bekymringer og besvær!


Proper.

Overbliksbillede hos Proper.


Er Proper noget for dig?

Det helt store spørgsmål må være, om det kan tilføre værdi til dig?


Da jeg havde 1-3 lejemål, kunne jeg hurtigt kontrollere, at lejen var betalt rettidigt. Nu har jeg 15 lejemål, så det er ikke længere nok bare at bruge 1 minut i netbanken. Det skal forstås på den måde, at det stadigvæk ikke tager "lang tid" at kontrollere huslejebetalinger, men fra jeg kunne gøre det mellem 2 mails, skal jeg nu tage en lille time ud til det. Da opgaven altså har ændret karakter grundet større omfang, så er det ikke altid, at jeg får gjort det d. 4. i måneden.


Få adgang til mit komplette kursus i ejendomsinvestering - Kun 2.500 kr

Vil du lære at investere i ejendomme? Jeg har samlet al min viden i et 12 timers online kursus. Du får adgang til over 100 videolektioner som tager dig fra A-Z inden for ejendomsinvestering.
Læs mere her


Når der så er en uregelmæssighed, så skal jeg også reagere på den. Jeg kan se på min administrationshistorik, da jeg fik over 10 lejemål, at jeg generelt har været lidt for blød. Jeg burde have sendt et påkrav, men det blev i stedet til en SMS, da jeg ikke orkede at finde påkravskabelonen frem, rette den til, printe den ud og sende som anbefalet brev.


Ovenstående har for mig været udslagsgivende i valget af Proper. At der så er huslejeregulering med i pakken er bare et ekstra plus for mig. Så ja, det giver helt sikkert en værdi for mig, og det er dejligt, at jeg kan overlade rattet til dem.


Oprettelse hos Proper

Det er nemt at oprette sig hos Proper! Man skal bare bruge lidt tid på at samle sine data sammen. De skal have tilsendt lejekontraker, lejerdata, kontaktdata og aktuelle huslejebetalinger mv. De gennemgår lejekontrakter og opretter lejer i deres system. Efterfølgende bliver lejerne adviseret om, hvordan de fremadrettet skal betale husleje til Proper.


Det er ikke alle lejere, som fanger det første gang. Så det tager lige 1-2 måneder, før det er 100% oppe og køre.


Hvad savner jeg så hos Proper?

En del er automatiseret, men noget virker stadigvæk håndholdt. Hvis jeg f.eks. skal opkræve ekstra i vand eller varmeafregning, så er der ikke en funktion i interfacet, hvor jeg kan tilføje det. I stedet skal jeg kontakte deres supportafdeling, som opretter det manuelt som en ekstra ydelse til den specifikke lejer. Det ville være rart, hvis jeg kunne gøre det hele selv fra interfacet.


Ud fra et produktudviklingsmæssigt perspektiv giver det god mening at bruge Proper. Det er en god idé at håndholde en række funktioner, inden der bruges ressourcer på at udvikle dem. Dels for at få identificeret mere nøjagtigt, hvordan funktionen præcis skal bygges, men også bare for at se, om der reelt er en efterspørgsel på det. Så jeg glæder mig til at følge udviklingen og den automatisering, der forhåbentlig følger med.


Proper er økonomisk mellemmand

Proper er et økonomisk lag mellem dig som udlejer og så dine lejere. I et kort øjeblik har de altså dine lejeindbetalinger på deres konto. Proper overfører dagligt huslejebetalinger, så det er ikke noget, der bekymrer mig. I sagens natur er kreditten også begrænset til en måneds omsætning, og deres forretningsmodel er ikke specielt risikabel eller kapitaltung. Slutteligt har de fin historik og et godt opland i ryggen. Alt i alt er jeg helt tryg ved deres setup.


Du kan tage et kig på Proper her.


Min vej til Økonomisk uafhængighed - status per 1. marts 2022

FIRE

76%

EJENDOMME: 19 LEJEMÅl
AKTIER: 250.267,00 kr.
CROWDLENING: 94.456,00 kr.

35.500,00 kr.

overskud fra investeringer

marts 2022

35.500,00 kr.

Der er 3 år, 4 måneder og 28 dage til jeg er økonomisk uafhængig (som 40-årig)

Sådan investerer du i billige ejendomme

Jeg har lavet et +12 timers videokursus som gennemgår ALT, hvad jeg ved og har lært om ejendomsinvestering.