Derfor tror jeg på investering i vin vil give et højt afkast

Hvorfor tror jeg, at vin og champagne er en god investering?

Hvorfor tror jeg, at vin og champagne er en god investering?

Hvorfor tror jeg, at vin og champagne er en god investering? - I dette indlæg forklarer jeg, hvorfor jeg tror, at investering i vin og champagne kan blive en rigtig god forretning.

Derfor tror jeg på investering i vin vil give et højt afkast

Af

|

Udgivet for 6 år siden

|

Vin

Det er ingen hemmelighed, at jeg synes, at vin og champagne er rigtig spændende. Det er fantastisk at nyde et glas vin i sin vinkælder, der er fyldt med gode flasker. Ud fra et økonomisk perspektiv er der også en lang række grunde til, at jeg ser det som potentielle investeringsobjekter med masser af muligheder for profit.

  • Der er en generel udvikling i gang, som betyder, at der bliver født flere og flere børn, og at vi lever længere og længere. Vi er i dag cirka 7,5 milliarder mennesker på jorden, og det forventes, at vi vil runde 10 milliarder i år 2050 ifølge FN.
  • Befolkningen bliver mere velhavende, og særligt middelklassen vokser globalt. Rusland og Kina er gode eksempler på to lande, som har udviklet sig meget økonomisk, og hvor særligt den bedre middelklasse vokser eksponentielt.
  • I både Rusland og Kina er der en stor efterspørgsel på vestlige luksusprodukter. Det er alt lige fra Mercedes AMG til Rolex ure og Louis Vuitton tasker, men også vin og champagne. Jeg tror derfor på, at der vil komme en større og større efterspørgsel på eksempelvis Dom Perignon champagne og andre eksklusive produkter.

Summeret op peger den makroøkonomiske og demografiske udvikling på stigende efterspørgsel. Stigende efterspørgsel modsvares normalvis af et stigende udbud, men lige præcis med denne form for vin og champagne, kan man ikke bare øge produktionen. Det er ikke ligesom at producere te fra chaplon eller chokoladebarer. Produktionen i forhold til de forskellige vine er typisk geografisk indsnævret. Produktionen kan altså ikke bare øges i takt med efterspørgslen, lidt på samme måde som man heller ikke bare kan bygge flere boliger i København, da der ikke er mere jord at bygge på, hvorfor kvadratmeterprisen stiger på boligerne.


Når produktionen ikke kan øges, vil det sidste ende betyde, at priserne vil stige, med mindre du lever i et kommunistisk diktatur. Så vil der bare være permanent udsolgt.


Her finder du gode priser på vin og champagne

Den Sidste Flaske

Den Sidste Flaske er en online netbutik med et et kæmpe udvalg af vin og champagne.
Læs mere her

Wineman

Dansk webshop med et stort udvalg af vinmøbler, vinreoler og meget andet vinrelateret.
Læs mere her


Ældre årgange sælges til højere priser

Jeg er på ingen måde en professionel investor i vin og champagne, og som det fremgår af mine indlæg på denne side, er det også begrænsede mængder midler, jeg har bundet op i det, om end jeg løbende udvider med flere og flere flasker, når de rigtige tilbud er der. Jeg kan dog konstatere, at detailhandlen typisk kun har de 1 – 2 nyeste årgange på lager, og prisen er nogenlunde stabil på disse.


I takt med at nyere årgange frigives, begynder de ældre årgange at stige i pris. Det er det, jeg har observeret ved både at følge webshops, specialforretninger og Facebook-grupper. Prisudviklingen afhænger til dels af anmeldelser og ratings, men også bare årstallet kan være en katalysator til prisudvikling.


Min taktik er at købe billigere end laveste pris

En af grundstenene i min købsstrategi er at købe nye årgange til priser, som er lavere end butikspriserne. En hurtig gennemgang af priserne på Dom Perignon 2009 afslører, af de billigste butikspriser er på cirka 995 kr. Den skal jeg som minimum 20% under, før jeg vil købe mere ind i den – det vil sige omkring 800 kr. pr. flaske.


Strategi for realisering

Min strategi er som udgangspunkt at sælge ud, når jeg kan realisere en 100% gevinst. Jeg har købt Dom Perignon 2009 til 670 kr. pr. flaske, så når den begynder at nå et prisniveau på cirka 1.400 kr./flasken, vil jeg sælge 50% af mine flasker. Det vil jeg tro, at jeg kan få for dem om 5 – 7 år, og en 100% gevinst på den tidshorisont vil jeg være ganske godt tilfreds med.


Skattepligt

Vin og champagne og alt muligt andet indkøbt med investering og profit for øje udløser skat af gevinst. Så grundlæggende er det omstændighederne for købet, der er afgørende for, om man skal beskattes af en gevinst. Jeg vil dog nødig yde skatterådgivning, så er man i tvivl, bør man kontakte en revisor.


Min vej til Økonomisk uafhængighed - status per 1. marts 2022

FIRE

76%

EJENDOMME: 19 LEJEMÅl
AKTIER: 250.267,00 kr.
CROWDLENING: 94.456,00 kr.

35.500,00 kr.

overskud fra investeringer

marts 2022

35.500,00 kr.

Der er 3 år, 4 måneder og 28 dage til jeg er økonomisk uafhængig (som 40-årig)

Sådan investerer du i billige ejendomme

Jeg har lavet et +12 timers videokursus som gennemgår ALT, hvad jeg ved og har lært om ejendomsinvestering.